לאחר שהייה ברחם רך חם ובטוח, כאשר מתחיל תהליך הלידה, חווה התינוק סוג של כאב הנובע מההתכווצויות. בו זמנית, הליטופים והעיסויים שמקבל התינוק בעת המעבר בתעלת הלידה מספקים לתינוק הנאה ועונג, ואיכות ההרגשות הללו מותירות בו חותם-עד. הכאב, בנוסף על ההנאה, חשוב לתינוק במעברו בתעלת הלידה מכיוון והשילוב של כאב יחד עם עונג מייצר חוויה עוצמתית של רגש ראשוני.
לידה קיסרית שוללת מהתינוק מעבר טבעי בתעלת הלידה, ומתוך כך, שוללת גם את ההנאות הגופניות והפסיכולוגיות בהן מתנסה התינוק בלידה נרתיקית, מכיוון ואיננו זוכה לעיסויים וליטופים בעת יציאתו מן הרחם.
לפיכך, אחד המאפיינים האפשריים ללידה קיסרית הוא הצורך של התינוק בהרבה מגע (ממליצה להורים לעסות את התינוק לעיתים תכופות), ולעתים ניתן למצוא מאפיין זה גם אצל אדם בוגר אשר נולד בלידה קיסרית – צורך רב במגע, בליטופים וחיבוקים.
תודעת מימדי גופו איננה באה לתינוק בדרך טבעית, והמעבר בתעלת הלידה מסייע לתינוק בהגדרת גבולות גופו. לכן, מאפיין אפשרי נוסף של לידה קיסרית הוא קושי אצל התינוק בתפיסת מימדי גופו – כאילו אין הוא יודע היכן מתחיל גופו והיכן מסתיים. אצל אדם בוגר ייתכן ומאפיין זה יבוא לידי ביטוי במגושמות פיזית מסוימת.
בשל העובדה שתינוק נשלף באמצע תהליך הלידה, יתכן וגם בחיים הרגילים יחווה קושי לסיים פרוייקט שהתחיל, מכיוון ואחד מדפוסי המחשבה הנובעים מלידה קיסרית הוא "אני לא יודע כיצד לסיים בעצמי את התהליך".
לעיתים אני רואה בשעת הריברסינג מאבק של הנושם להמשיך בתהליך הנשימה, ולא פעם קרה שבאמצע הנשימה, ממש בנקודת השיא, ראיתי נושם פשוט מפסיק את תהליך הנשימה ונעמד – זאת מכיוון והגוף זוכר, והגוף מרגיש צורך להישלף בשיא הטראומה. שם התפקיד שלי כריברסרית לתמוך בנושם לסיים את הנשימה, ולתת לנושם את ההרגשה הבטוחה שהוא יכול לסיים לבד את התהליך.
כך הריברסינג הוא כלי עוצמתי המסייע לנו לתקן דפוסי התנהגות, ומביא ריפוי והתחדשות לחיינו.
המחייבה הבאה לתקן את דפוס הלידה הקיסרית – "אני נמצא בעולם בטוח ויכול לסיים את התהליך בעצמי".
*מבוסס בחלקו על כתבים של ד"ר תומס ורני
נכתב עבורכם באהבה על ידי עדית אלון – מוזמנים לשתף בשמחה, עם הפניה לפוסט המקורי